Događanja

Istra ima bogatu ponudu zanimljivih događanja cijele godine.

Pogledajte koja je turistička fešta u blizini, koji muzej ima novu postavu ili koja gurmanska manifestacija uskoro započinje.

Razgledajte zanimljive izložbe, uživajte u feštama i dobro se provedite na Vašem godišnjem odmoru.  

Vremenska prognoza

Novosti

Slow Bike (duljine 18 km) otvorena je za posjetitelje svih dobnih skupina i posebno je zanimljiva za obitelji s djecom te starta sa vrsarske rive a vozi se po šumi Kontiji sa zaustavljanjem iznad gusarske pećine na obroncima Limskog kanala s predivnim pogledom na zaljev.

Prilika je to da se ugodno provozate šumom Kontijom, družite i fotografirate na atraktivnom vidikovcu s kojeg se pruža jedinstven pogled na Limski kanal. Za sve sudionike utrke organiziran je ručak u lovačkoj kući koja se nalazi u zaštićenoj šumi Kontiji.

Po završetku utrke biti će održano izvlačenje nagrada uz atraktivni akrobacijski bike show koji uključujeakrobacije na BMX biciklama po raznim preprekama i skakaonicama. Show će zasigurno pružiti nezaboravan doživljaj svim posjetiteljima.

www.infovrsar.com

 • 01.01.2018.

  Prvi svjetski rat na Jadranu

  Izložba

  Izložba „Prvi svjetski rat na Jadranu“ koja se održava u galeriji sa stalnim postavom Gallerion u Novigradu i u prostorijama Muzeja u Brtonigli.

  U stalonom postavu u Gallerionu prikazuje se nastanak i razvoj Austrougarske mornarice do Prvog rata dok su u Brtonigli sa 180 fotopanoa i brojnim originalnim predmetima prvi put u povijesti prikazana ratna zbivanja na Jadranu.

  Moglo je sve biti drugačije. U 1914. godini turistička sezona bila je najbolja do tada. Očekivalo se poboljšanje života najnižih socijalnih slojeva u Monarhiji. No izabrano je najgore moguće rješenje, rat, a kakav je bio nabolje mu ime govori „Veliki rat“.

  Trajao je četiri godine i ostavio 17 milijuna mrtvih i više od 20.000.000 ranjenih ne ostvarivši niti jedan zadani cilj. Dogodilo se ono što njegovi začetnici najmanje očekivaše; propala su četiri carstva: njemačko, austrougarsko, rusko i tursko. Nastalo je niz nacionalnih država, ali i neodrživih geopolitičkih tvorevina poput Kraljevstva SHS, potonje Jugoslavije koja se nedavno također neslavno, nažalost opet u krvi, raspala.

  Naša je namjera da prvi put u Europi na sveobuhvatnoj izložbi prikažemo u svim njegovim vidovima djelovanja „Veliki rat“ na moru, kao nama nešto nametnuto, a za Europu nadasve tragično apsurdno događanje. Izložba će na preko 300 panoa i s 300 maketa brodova, te s velikim brojem autentičnih predmeta i dokumenata pokušati vjerno prikazati navedenu tragediju. Biti će postavljena na tri lokacije u Novigradu i Brtonigli.

  Pomorske operacije na Sredozemlju i Jadranu su unatoč brojčanoj premoći brodovlja Antante intenzivno su vođene do samog kraja rata, a jadranska obala je ostala slobodna i pošteđena invazije do ulaska talijanskih postrojbi poslije potpisivanja primirja. Carska i kraljevska flota je unatoč svim nevoljama, a konačno i neposluhu ili pobunama mornara, zbog loših životnih uvjeta i društvene i nacionalne zapostavljenosti, ipak do pred sam kraj rata predstavljala solidni zid obrane, podupirući istodobno kopnenu vojsku na dvije bojišnice, jugozapadnoj i jugoistočnoj. Kad je konačno došlo do raspada države, raspala se skoro preko noći i mornarica, a bivši sugrađani postali su građeni novostvorenih država. Nesretnim i nepravednim geopolitičkim podjelama i granicama te novih interesnih sfera došlo je do nove, još veće, tragedije - Drugog svjetskog rata.

  Tradicija austrougarske mornarice ostala sačuvana u nekim segmentima, u Ratnoj mornarici Kraljevine SHS/Jugoslavije, a poslije i u drugim državama koje su je naslijedile. “Zlatno doba” Austrije na moru je završilo 1918, ali ipak se njeno izuzetno bogato nasljeđe u nekim vidovima i do danas očuvalo, kao npr. lukama i lučkim građevinama, kvalitetnoj brodogradnji, pomorskom školstvu, nomenklaturi (posebice u ratnoj mornarici), turizmu i kulturnoj baštini (kompleks utvrda u Puli). Nekih luka, poput Trsta, Pule i Rijeke, bez Austrougarske ne bi ni bilo, a veći dio suvremene uzdužobalne infrastrukture se počeo stvarati baš u to doba. Posebno svečani i mistični svjedoci tog doba velikih kapetana, mornara i brodova te slavne mornarice, svakako su brojni jadranski svjetionici stražari i čuvari plovnih putova i prijatelji pomoraca na našoj obali i otocima.

  Uvažavajući navedene okolnosti želja nam je i osnovna namjera ostvariti na nekom odgovarajućem mjestu međunarodni vojnopomorski muzej kao znak i dostojnu memoriju ovom ipak svojevrsnom herojskom vremenu. Memorija kao i povijesno događanje treba nužno biti multietnička i multinacionalna.

  » Izložba: Prvi svjetski rat na Jadranu

Nije pronađeno nijedno događanje za odabrani mjesec

Nije pronađeno nijedno događanje za odabrani mjesec

Nije pronađeno nijedno događanje za odabrani mjesec

Nije pronađeno nijedno događanje za odabrani mjesec

 • 13.06.2018.

  Gremo na kafe!

  Izložba

Nije pronađeno nijedno događanje za odabrani mjesec

Nije pronađeno nijedno događanje za odabrani mjesec

Nije pronađeno nijedno događanje za odabrani mjesec

Nije pronađeno nijedno događanje za odabrani mjesec

 • 15.11.2018.

  Zdravko Kopas

  Samostalna izložba

  Samostalna izložba slika riječkog umjetnika i kustosa.

 • 15.11.2018.

  Shunga - japanska erotska grafika

  Izložba

  Izložba originalnih japanskih drvoreza erotske tematike.

 • 01.12.2018.

  Dani jadranskih lignji

  Gastronomska manifestacija

  Da je domaća lignja uistinu slastan zalogaj gurmani će se uvjeriti tijekom Dana jadranskih lignji u restoranima sjeverozapadne Istre. Oni će po povoljnim cijenama nuditi menije s više sljedova na bazi lignje, a sve u kombinaciji s lokalnim vinima i maslinovim uljima vrhunske kvalitete.

  Ova gourmet manifestacija, osim što predstavlja dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom božićnih blagdana, nastoji valorizirati izvanredne lignje iz Jadranskog mora koje se lovi upravo u zimskom razdoblju. Smjera k jačanju svijesti o njihovoj vrijednosti u kuhinji te potiče ugostitelje da osmisle nove, kreativne recepte na bazi te morske namirnice.

  Od jeftine pučke, gotovo prezrene hrane, lignje su se na Jadranu u posljednjih pola stoljeća preobrazile u omiljeni specijalitet. Imaju delikatan okus po moru i vrstan su medij za najrazličitije okuse. Mogu se tretirati agresivno, s octom, ljutim papričicama i aromatičnim travama, ali i nježno, s nekoliko kapi limuna i malo vlasca.
  Dobar tek!

 • 01.12.2018.

  Advent na sjeveru

  Ne propustite jedinstveni doživljaj adventa na sjeveru u Starom Gradu u Buzetu!
  Događaj će se održati u ulici Šetališta Vladimira Gortana (Lopar), a kroz mjesec dana očekuje Vas mnoštvo zabave, predstava, pjesme, plesa, te pravog božićnog ugođaja.

 • 01.12.2018.

  Prosinac u Puli

  Kulturno-umjetnički program

  Manifestacija Prosinac u Puli ovih prazničnih dana donosi Puljanima i njihovim gostima brojna događanja na raznim lokacija. Bogat program tradicionalne manifestacije Prosinac u Puli - Dicembre in città i ove će godine građanima Pule i sve brojnijim posjetiteljima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih manifestacija, programa, predstava i koncerata.

  Manifestaciji se posebice raduju najmlađi kojima je namijenjeno čak više od 80 programa. Gradsko šetalište pretvoriti će se u Čarobnu šumu i ugostiti će brojne programe za djecu, a svoje će boravište u Pulu preseliti i Djed Mraz, koji će svoju kućicu smjestiti u centralni dio. Društvo će mu praviti Baka Mraz i vilenjaci, svakodnevno će se odvijati zabavni, plesni i pjevni programi koji će uveseljavati blagdansko doba kako bi središte Pule postalo najzabavniji park u prosincu.

  Prosinac u gradu trajat će punih 32 dana, tijekom kojih će svatko moći pronaći nešto za sebe. Više o programu te raspored i satnice svih događanja mogu se pronaći na stranici www.prosinacupuli.hr

 • 05.12.2018.

  Kuća Djeda Mraza

  Božićni sajam i radionice

  ..... \'\' Djede, meni se to mjesto, kako si ono rekao da se zove Kaštelir, jako sviđa, tamo nije ni previše toplo ni previše hladno, a blizu su ti sve zemlje Europe kada dijeliš poklone, mogli bismo se tamo zaustaviti do Božića.\'\'......

  Ovo je dio priče \'\'Zašto Djeda Mraz ima kuću u Kašteliru?\'\' koja će se u okviru programa Kuće Djeda Mraza odigrati u malom kazalištu lutaka. To je samo jedna od brojnih aktivnosti koje je, za druženje sa djecom u ovo predblagdansko vrijeme, pripremila TZ Kaštelir-Labinci u suradnji sa nekolicinom mještanki i mještana, a uz potporu općinskih vlasti. Zahvaljujući sudionicima u projektu i sponzorima nabavljeni su potrebni materijali za opremanje, šivanje, kuhanje, igranje ..... Vrijedne ruke su to ispilile, izrezale, spojile, sašile, skuhale ..... Na kraju smo dobili prvu kuću Djeda Mraza u okolici, možda bi bila bolja da smo sve kupili, ali ovako je sigurno najoriginalnija.

  Ulaznica u Kuću Djeda Mraza je 20,00 kn i uključuje razglednicu i čarobnu patuljkovu kapu sa amblemom Kuće Djeda Mraza te čarobni čaj za vrijeme boravka u kući. Roditelji nemaju čarobnu kapu pa je njihova ulaznica 10,00 kn.

  Kad dječica ponovno dođu u Kuću Djeda Mraza trebaju ponijeti svoju kapu i ulaznica je tada samo 10,00 kn.

  Organizator zadržava pravo izmjene i dopune programa!

  » Facebook

 • 05.12.2018.

  Izložba ptica

  Izložba

 • 05.12.2018.

  Božićna čarolija

  Prigodni program povodom Božića i Nove godine

  Rovinj se u prosincu pretvara u božićnu bajku. Naime, u sklopu Božićne čarolije organizirana su različita događanja i zaista će svatko pronaći nešto za sebe. Od klizališta, svirki uživo, koncerata, izložbi, gastronomske ponude na trgu, kreativnih radionica, filmova u kinu, kazališnih predstava…

  5.12.2018.

  10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                     Šalica puna želja 1 - keramičku radionicu vodi: Fiorenza Šaban
                     Etno-narukvica prijateljstva - radionicu tkanja vodi: Mirjana Margetić

  18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

              Slastičarnica - radionicu kolača vodi: Silvia Cah
              Flower art - radionicu ikebana vodi: Danijela Dragić za FARO11
              Etno-narukvica prijateljstva - radionicu vodi: Dubravka Svetličić

  6.12.2018.

  10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                      Kartolina iz Rovinja - grafičku radionicu vodi: Tanja Ranić
                      Etno-narukvica prijateljstva - radionicu vodi: Dubravka Svetličić

  18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

       Slastičarnica - radionica kolača vodi: Silvia Cah
       Kartolina iz Rovinja - grafičku radionicu vodi: Tanja Ranić
       Rukotvorine za djecu - radionicu vodi: Marinela Gorin Godena

  7.12.2018.

  10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                      Eko–dar - radionicu vode: Maja Grbac i Kristina Janko
                      Marionette - radionicu izrade marioneta vodi: Manuela Emer Hrvatin

          18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                       Čarobna kugla - radionicu vode: Maja Grbac i Kristina Janko
                       Moja čarobna lutkica - radionicu vodi: Mirjana Margetić

  18:00 - Predstavljanje kreativnih radionica Matice Hrvatske (MMC)

  8.12.2018.

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  12:00 - Otvorenje klizališta uz prigodni program Hrvatskog saveza hokeja na ledu

  13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  19:00 - Koncert komornog zbora RUBINO povdom 20. godina djelovanja (MMC)

  20:00 - Trg m. Tita - Koncert: TheLink20

  9.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  10.12.2018.

  08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

       Šalica puna želja 2 - keramičku radionicu vodi: Fiorenza Šaban
       Čarobna kugla - radionicu vode: Maja Grbac i Kristina Janko

  11.12.2018.

  08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                             Slastičarnica - radionicu kolača vodi: Silvia Cah
                             Šalica puna želja 2 - keramičku radionicu vodi: Fiorenza Šaban
                             Kartolina iz Rovinja - grafičku radionicu vodi: Tanja Ranić

  12.12.2018.

  08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                            Slastičarnica - radionica kolača; vodi: Silvia Cah
                            Ta divna mala božična drvca - radionicu vodi: Jelena Petranović
                            Šalica puna želja 2 - keramičku radionicu vodi: Fiorenza Šaban

  13.12.2018.

  08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                            Kartolina iz Rovinja - grafičku radionicu vodi: Tanja Ranić
                            Ta divna mala božična drvca - radionicu vodi: Jelena Petranović

  18:00 - Obilježevanje 70. Obljetnice Zajednice talijana „Pino Budicin“ (MMC)

  14.12.2018.

  08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

  10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

      Moja čarobna lutkica - radionicu vodi: Mirjana Margetić  
      Marionette - radionicu izrade marioneta vodi: Manuela Emer Hrvatin
      Čarobna kugla - radionicu vode: Maja Grbac i Kristina Janko

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  13:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  18:00 - Adventski koncert Glazbenog odjela osnovne glazbene škole V. Nazora (MMC)

  15.12.2018.

  10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  15:00, 17:00 - Podjela paketića uz prigodni program (Gandusio)

  18:00 - Dvorana Valbruna - Božićni program rovinjskih mažoretkinja

  20:00 - Trg m. Tita - Koncert: TBF

  16.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  17:00 - Svečani program: Klizački klub MEDO, Zagreb

  17.12.2018.

  10:30 - Trg m. Tita: Borići dobrote

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  18:00 - Priredba OŠ JURJA DOBRILE (Gandusio)

  18.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  18:00 - Priredba TOŠ BERNARDO BENUSSI (Gandusio)

  19.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  18:00 - OŠ VLADIMIRA NAZORA - „NAZOROVCI SVIM LJUDIMA DOBRA SRCA“ (Gandusio)

  18:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

  20.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 13:00 / 17:00 - 19:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  17.30 - Priredba TDV NARIDOLA (Gandusio)

  21.12.2018.

  10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 13:00 / 17:00 - 19:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

  10:00 - 18:00 - Mali sajam starina

  11:00 -  Druženje uz RADIO ROVINJ FM (MMC)

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  19:00 - Crkva Sv. Franje - Božićni koncert rovinjskih zborova 

  22.12.2018.

  10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 18:00 - Mali sajam starina

  10:00 - 13:00 / 17:00 - 19:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  19:00 - Koncert limene glazbe Grada Rovinja-Rovigno (MMC)

  20:00 - Trg m. Tita - Koncert: Mateo Pilat (The Voice)

  23.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 13:00 / 17:00 - 19:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  24.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu":   

  JUTRO NA VILIJU BOJŽU - BADNJE JUTRO

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  25.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu":

  BOŽIĆNO JUTRO NA PLACI uz čašicu vina i marendu darovanu za potrebite i koncert "Sretan Božić"

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  26.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu":

  OD BOŽIĆA DO SV. STJEPANA

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  18:00 - RMF – KLAPA VALDIBORA I GOSTI (Gandusio)

  27.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  18:00 - RMF – GLAZBENI LABORATORIJ ROVINJ I GOSTI (Valdibora)

  28.12.2018.

  10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 18:00 - Mali sajam starina

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  18:00 - RMF - TITOS BOYS, NENO BELAN, ATOMSKO SKLONIŠTE I GOSTI (Valdibora)

  29.12.2018.

  10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 18:00 - Mali sajam starina

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  20:00 - RMF - ŠAJETA, ALEN VITASOVIĆ I NIGHT EXPRESS (Valdibora)

  30.12.2018.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  31.12.2018.

  10:00 - 14:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 12:00 - Doček Nove godine za djecu

  11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"
  SPACIO NA PLACI: Marenda na ispraćaju stare godine

  11:00 - 02:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  20:00 - Doček Nove godine - Udruga umirovljenika (MMC)

  20:00 - DOČEK NOVE GODINE uz Kuću Batane

  21:30 - PARTY BAND
  23:00 - PRLJAVO KAZALIŠTE
  24:00 - VATROMET
  01.00 - PARTY BAND

  1.1.2019.

  11:00 - 13:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

  SRETNA NOVA! ZDRAVICA

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  2.1. - 3.1.2019.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  4.1. - 5.1.2019.

  10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  6.1.2019.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  10:00 - 21:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

  MATINEJA TRI KRALJA

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  7.1. - 8.1.2019

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

  9.1. - 10.1.2019.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  11.1. - 12.1.2019.

  10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

  13.1.2019.

  10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

 • 06.12.2018.

  Advent Poreč

  Ove godine uživajte u još bogatijem programu, besplatnom klizanju na ledu, brojnim besplatnim koncertima, zabavnim i kulturnim programima te bogatoj adventskoj gastronomskoj ponudi...  

  Svečanim paljenjem lampica u Parku Matije Gupca u Poreču, 6.12.2018. svečano će započeti manifestacija Advent Poreč – Avvento Parenzo. Sve do 13. siječnja 2019. malene i velike grijat će toplina blagdana na Trgu Matije Gupca, u bajkovitoj Villi Polesini te u prostorijama Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta.  

  Obitelji će najviše oduševiti besplatno klizanje na klizalištu s uključenim najmom opreme i školom klizanja. A maleni neće moći odoljeti i ostalim zabavnim besplatnim dječjim programima i blagdanskim iznenađenjima.  

  Kućica Djeda Mraza dodatno će razveseliti sve mališane i odvesti ih u svijet mašte i veselja uz druženja s Djedom Mrazom, Bakom Mraz i njihovim vjernim vilenjacima.

  Za vrijeme trajanja manifestacije, u Parku Matije Gupca uživat ćete u sjajnim besplatnim koncertima renomiranih domaćih izvođača.

  Za potpun doživljaj obiteljskog adventa u pješačkoj starogradskoj jezgri, vrijedi samo jedno pravilo: automobile ostavljate na Velikom gradskom parkiralištu gdje uskačete u božićni vlakić koji vas vozi do lokacija Adventa Poreč.

  Za vrijeme trajanja božićnog sajma mirisi i okusi Adventa širit će se iz blagdanski uređenih kućica na kojima će se moći kupiti i adventski suveniri.       

  Detaljnije informacije i više o programu možete pronaći na www.adventporec.com.

 • 07.12.2018.

  Umagični blagdani

  Božićni sajam uz zabavno-glazbeni program

  Ovaj bajkoviti dio godine umaške ulice i trgove opet će ispuniti brojnim zabavnim, kulinarskim i koncertnim događanjima.

  Posjetitelji će se moći zasladiti fritulama i zagrijati mirisnim kuhanim vinom, a na prigodnim štandovima kupiti maštovite darove za svoje najmilije koje su izradile male i one nešto veće ruke. UMAGično ozračje sajma pratit će i zvuci božićnih nota s javnog razglasa koji će zvonko odjekivati gradom kao i izvedbe vokalnih skupina, zborova i klapa.

  Kad prigodno dočekamo Božić, ne preostaje nam drugo nego pripremiti se za najveseliji dan i upriličiti veselu dobrodošlicu Novoj godini. Zabava je zajamčena uz brojne koncerte, nastupe dj-a i mladih bandova, gastro show, a sve to uz primamljivu ponudu umaških ugostitelja.

 • 07.12.2018.

  Tadej Vaukman: Dick Skinners

  Izložba fotografija

 • 08.12.2018.

  Božićni sajam

  Početkom prosinca održava se Božićni sajam koji Brtoniglu uvodi u blagdansku priču.

  Uz ukrase, unikatne ručne radove i aranžmane od borovine, u ponudi će se naći i domaće vino, rakije, med, sir, slastice i drugi autohtoni proizvodi već upakirani i spremni za poklon.

  Dok odrasli kupuju, najmlađi će u subotu uživati u predstavi Djeda Mraza. Uz glazbeni program neizostavni su domaći specijaliteti i kuhano vino.


 • 08.12.2018.

  Klizalište u Rovinju

  I ovogodišnja Božićna čarolija obogaćena je gradskim klizalištem.

  Klizalište je postavljeno od 08.12.2018. do 13.01.2019. na Trgu m. Tita.

  RADNO VRIJEME KLIZALIŠTA
  •  preko tjedna od 10:00 - 21:00
  •  petkom i subotom od 10:00 - 22:00
  •  nedjeljom od 10:00 - 21:00

  08.12.2018. 12:00 - Otvorenje uz prigodni program Hrvatskog saveza hokeja na ledu

  10.-14.12.2018. 8:00 - 13:00 - Škola klizanja

  16.12.2018. 17:00 - Svečani program: Klizački klub MEDO, Zagreb

  (31.12. klizalište će biti otvoreno do 14:00 sati)

  U sklopu klizališta organizirani su razni prigodni programi poput male škole klizanja, disco klizanja i slično.

  Najam klizaljki: 10 kuna.

 • 08.12.2018.

  Rovinjske zimske delicije

  U želji da se obogati ovogodišnji blagdansko-glazbeno-zabavni program u sklopu Božićne čarolije osmišljene su gastronomske manifestacije Rovinjske zimske delicije u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj i već tradicionalne Blagdani u kući batane u organizaciji Udruge Kuće o batani. Rovinjske zimske delicije započinju 8. prosinca i traju do 8. siječnja. Na manifestaciji sudjeluje nekolicina rovinjskih ugostitelja sa svojom prigodnom gastronomskom ponudom: suhomesnati proizvodi, pršut, sir, hamburger, hot dog, tjestenina, kotlovina, razne slastice poput palačinki, vafla, fritula.

  Blagdani u kući batane započinju 22. prosinca i traju do 6. siječnja. Tom će se prigodom u bataninoj kuhinji pripremati tradicionalne gastronomske delicije i slastice poput fritula. Sve će to biti popraćeno glazbom.

  Program:

  Obala Pina Budicina, Rovinjske zimske delicije

  08.12.2018. - 08.01.2019. 11:00 - 22:00

  31.12.2018. 11:00 - 02:00

  Trg m. Tita, Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu

  22.12.2018. - 01.01.2019. & 06.01.2019. 11:00 - 14:00

  31.12.2018. 20:00 - ...

 • 09.12.2018.

  Backstage live Pula 2018: Madeleine Peyroux

  Jazz koncert

 • 14.12.2018.

  Novigradske božićne radosti

  Tradicionalni božićni sajam

  Vedro i živo bit će u Novigradu, na Božićnom sajmu što će se pod nazivom „Novigradske Božićne radosti“ tih dana održavati pod šatorom na Velikom trgu u centru grada.

  Maštoviti pokloni, ukrasi i druge rukotvorine moći će se kupiti tijekom tri dana, od 15 do 20 sati, dok je 18. prosinca rezerviran za druženje djece s njihovim najdražim gostom, Djedom Mrazom.

  Sajam će, uz prigodnu prodaju, biti popraćen zabavom, glazbom i raznovrsnim događanjima koja će se odvijati pod šatorom.

  Posjetite i vi ovaj Božićni sajam - slavite s domaćinima i upoznajte mediteranski Novigrad u blagdanskom ruhu. Uvjerit ćete se da njegovo zimsko izdanje nimalo ne zaostaje za ljetnim, i da je Novigrad u svako doba godine dostojan svojih atributa ljepote, elegancije i stila.

  Dođite i veselite se uz brojne zanimljive rukotvorine i bogati zabavni program!

 • 14.12.2018.

  Veseli prosinac u Pazinu

  Božićni sajam

  Tiho na prstima, zimska čarolija ulazi u naše domove, širi se ulicama i sve oko nas ispunjava radošću blagdana. Čitav se Pazin u prosincu zaogrnuo veselim blagdanskim plaštom... A da bi posljednji mjesec u godini bio još zanimljiviji, posjetite središnji gradski trg jer tamo vas očekuje Veseli pazinski prosinac!

 • 15.12.2018.

  Lim Bay Challenge: Sunny winter trail

  Jeste li spremni za dvije utrke u dva dana? Dosta vam je skrivanja od hladnog vremena unutar četiri zida? Imate slobodan vikend 15. i 16. prosinca? Sunny winter trail dvodnevni je trkački događaj koji će vam pružiti dašak Mediterana onda kada zima pokuca na vrata.

  Vrsar i okolica Limskog kanala idealne su lokacije koje pružaju izazov za svakoga. Za iskusne trkače željne istinskog traila na raspolaganju je kategorija Sunny koja prolazi najljepšim vidikovcima Limskog kanala i završava u kampu Portosole. Staza duga oko 30 km vodi kroz zanimljivu kombinaciju mediteranskog kamenjara i obalnih šumaraka i pruža pravu sportsku i vizualnu poslasticu.

  Kategorija Urban, duga 16 km, održava se drugog dana i namijenjena je klasičnim trail trkačima kao i onima koji su poklonici cestovnog trčanja. Mnoštvo urbanih stazica i makadama odvest će vas kroz parkove i kampove te Park skulptura Dušana Džamonje, a na vama je da odlučite hoće li to biti brza utrka ili nedjeljno razgledavanje okolnih ljepota.

  Fun&run osmišljen je kao rekreativna utrka prvog dana traila, dužine 10 km, za sve koji žele provesti vrijeme u prirodi uz laganu šetnju ili trčanje i pogodna je za cijelu obitelj. Za one najmlađe koji tek započinju svoje prve trkačke korake Kids trail run bit će sasvim novo iskustvo koje će roditeljima omogućiti mirno poslijepodne uz izmorene potomke.

  Start i cilj su u vrsarskom kampu Portosole, a pobjednici će biti proglašeni u pojedinačnim kategorijama te u etapnoj utrci u kojoj se zbrajaju rezultati ostvareni tijekom oba dana. U startnine uključeni su startni paketi i zajednički ručak tijekom dva dana, a središnje je mjesto događanja kamp Portosole.

  Vidimo se na moru. Zimski san ove godine nije opcija.

 • 16.12.2018.

  Pješački pohod Parenzanom

  Sportska manifestacija

  Prije 116 godina, 15. prosinca 1902. godine, relacijom Buje-Poreč prvi je put prošao vlak, vozeći tada novom uskotračnom željezničkom prugom Parenzanom. Time je puštena u promet druga dionica spomenute pruge koja je spajala Trst i Poreč. Ukupno duga 123 kilometra, vijugala je kroz zelene pejzaže Istre i povezivala 33 istarska mjesta.

  U posljednjih desetak godina dijelovi Parenzane preuređeni su u pješačku i biciklističku stazu, jedinstvenu po vijaduktima, tunelima i željezničkim postajama sačuvanim duž trase, još iz vremena kada je njome svakodnevno tutnjila mala lokomotiva.

  Povodom 116. godišnjice prve vožnje vlaka od Buja do Poreča, organizira se pješački pohod od Buja do Grožnjana i natrag, obnovljenom rutom Parenzane.

  Start je u 10 sati ispred zgrade stare željezničke postaje u Bujama, a okrjepa uz stazu osigurana je za sve sudionike

 • 18.12.2018.

  Kuća Djeda Mraza

  Božićni sajam i radionice

    • 20.12.2018.

  Advent u Labinu

  Budite dio labinske blagdanske čarolije u centru grada na Zelenicama.

  Uz adventske kućice s blagdanskom ponudom hrane i pića zabavni program Adventa u Labinu počinje u četvrtak 20. prosinca predstavom za djecu, vožnjom vlakićem Djeda Mraza te dobrotvornom lutrijom Udruge Mendula iz Sv. Nedjelje.Lutrija traje cijelo poslijepodne, u 19:45 h slijedi puštanje lampiona koji će se moći kupiti u okviru lutrije, a u 20:05 h uključuje se božićna rasvjeta uz show program Batiffiace.

  U petak 21. prosinca od 10 do 12 h očekuje vas adventska marenda Udruženja obrtnika Labin, a u 22 h koncert legendarnog Prljavog kazališta. Od ponoći do 2 ujutro zabavlja vas DJ Nikola z Kukurini.

  U subotu 22. prosinca prije podne je podjela darova za djecu s predstavom i vožnja vlakićem, a od 21 do 23:30 h zabava uz najveće hitove Queenovaca na koncertu Queen Real Tribute Band.

  Svaki dan od 20. do 22. prosinca od 14 do 17 h možete uživati u adventskom ručku.
  Zagrijavanje za doček Nove godine počinje 31.12. ispred Alter ego klub & bara gdje se od 11 do 14 sati organizira Doček Nove godine u podne.

 • 21.12.2018.

  Božićni program u Grožnjanu

  Bogati kulturni program, dolazak Djeda Mraza sa svojim pomoćnicima, prigodni igrokazi, otvaranje izložbe, božična biciklijada...

 • 22.12.2018.

  Božićni koncert

  Ženski zbor Mendule

  Koncert božićnih pjesama ženskog zbora Mendule

 • 22.12.2018.

  Svetica trek

  Mjesto: Svetica (Monte Madonna), Šišan
  Tekking utrka

  Dužina staze:
  Light 13 km / +200m
  Challenger cca 25 km / +300m
  Marathon cca 45 km / + 700m

  Obavezna oprema:
  - kompas
  - čeona lampa
  - mobilni telefon
  - komplet prve pomoći + astro folija
  - zviždaljka
  - zemljovid (osigurava organizator)
  - natjecateljski karton (osigurava organizator)
  - instrukcije za utrku (osigurava organizator)

  Zemljovid: Svi natjecatelji će pri potvrdi prijava dobiti zemljovid za utrku sa ucrtanim kontrolama, tiskane upute i natjecateljski karton

  Napomena: Tijekom utrke vršiti će se provjera obvezne osobne opreme. Za svaki dio koji nedostaje, natjecatelj će biti kažnjen dodavanjem kaznenog vremena.

  » Raspis
  » www.srkpuls.hr

 • 26.12.2018.

  Žive jaslice

  Uprizorenje Isusovog rođenja

  Osim samog uprizorenja Svete obitelji, susrest ćete mnoge majstore starih zanata, mnogobrojne domaće životinje, okusiti drevna pića i jela, pogledati kako se nekad trgovalo, pisalo ...
  Pored svega, tri će kralja s Istoka dojahati do štalice s malim Isusom te mu se pokloniti i darivati ga!

  U Svetom Lovreču bit će organiziran Božićni sajam na Trgu Placa, pored crkve sv. Martina. Na sajmu će se sa svojim domaćim autohtonim proizvodima, te ručno izrađenim ukrasima, nakitom i suvenirima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva Lovreštine i šire.

  Moći ćete se zagrijati uz kuhano vino i čaj, a moći ćete kušati i domaći kruh iz krušne peći, što je novitet ovogodišnjeg uprizorenja, zajedno s potokom i slapom kojega su organizatori izradili u centru Svetog Lovreča.

 • 26.12.2018.

  4. HoHoHo! run

  Humanitarna utrka

  Start iz centra grada Umaga, duž umaške obale i natrag u centar.

  Utrke: 5 km ili 10 km

  » Info

 • 26.12.2018.

  Rovinj Music Festival

  Jubilarni deseti po redu Rovinj Music festival ove se godine održava od 26. do 29. prosinca, kada će Rovinj ponovno disati uz ovaj demo festival sa tradicijom dugom 10. godina.

  U devet godina Rovinj Music Festivala prodefiliralo je više od 1500 glazbenika koji su zahvaljući ovom rovinjskom festivalu dobili \'vijetar u leđa\' za stvaranje nove glazbe.

  Tim povodom organizatori Festivala, ove su godine umjesto natjecateljskog djela odlučili pozvati sve pobjednike Rovinj Music festivala, od 2009. godine pa sve do danas.

  Uz pobjednike RMF-a i ove će godine za dobru atmosferu biti zaduženi i brojni headlineri koji će, zajedno sa bivšim natjecateljima RMF-a, zasigurno podignuti rovinjsku publiku.

  Sve započinje u srijedu 26. prosinca u 19:00 sati nastupom klape Valdibora u kazalištu Gandusio. Dan kasnije u šatoru na Valdibori, rezerviran je za Glazbeni laboratorij Rovinj te dio pobjednika RMF-a.

  U petak 28. prosinca u šatoru na Valdibori, uz pobjednike RMF-a nastupat će još i Neno Belan, Atomsko Sklonište i Titos boysi dok će u subotu 29.12. za dobru atmosferu biti zaduženi Šajeta, Alen Vitasović i Night Express. Koncerti na Valdibori započinju u 20 sati.

 • 26.12.2018.

  Božićni koncert

 • 29.12.2018.

  K.I.T.A. Kvarnersko istarske treking avanture

  Treking utrka

  Kvarnersko istarske treking avanture ili popularno KITA već desetu sezonu okuplja zaljubljenike u trčanje, trčkaranje ili samo hodanje na urbanim, planinarskim ili čak neoznačenim stazama.

  Svaki pohodilac takvih događanja, koja se ne boduju i ne nagrađuju, sam nalazi motivaciju za dolazak. Neformalno druženje, dobro organiziranih avantura nekome je trening, drugome izlet, a svi na kraju imaju priliku iskazati i svoju humanitarnu vrlinu.

  Počela je kao ideja o treningu izvan glavne natjecateljske sezone nekolicine zagriženih avanturista da bi nakon toliko sezona počela okupljati i stotinjak istomišljenika.

  KITA - 10. izdanje 2018/2019
  1. krug: 11.11. - KITA Cres
  2. krug: 25.11. - KITA Kitnjak
  3. krug: 01.12. - KITA Kolinasi
  4. krug: 16.12. - KITA Veli vrh RI
  5. krug: 29.12. - KITA Bale > Novogodišnja KITA
  6. krug: 03.02. - KITA Savičenta
  7. krug: 17.02. - KITA Pazin
  8. krug: 10.03. - KITA Pehlin - Račja vas
  9. krug: 24.03. - KITA Pazinština
  10. krug 31.03. - Fešta od KITA za 10. ROĐENDAN

 • 30.12.2018.

  Žive jaslice

  Uprizorenje Isusovog rođenja

  Osim samog uprizorenja Svete obitelji, susrest ćete mnoge majstore starih zanata, mnogobrojne domaće životinje, okusiti drevna pića i jela, pogledati kako se nekad trgovalo, pisalo ...
  Pored svega, tri će kralja s Istoka dojahati do štalice s malim Isusom te mu se pokloniti i darivati ga!

  U Svetom Lovreču bit će organiziran Božićni sajam na Trgu Placa, pored crkve sv. Martina. Na sajmu će se sa svojim domaćim autohtonim proizvodima, te ručno izrađenim ukrasima, nakitom i suvenirima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva Lovreštine i šire.

  Moći ćete se zagrijati uz kuhano vino i čaj, a moći ćete kušati i domaći kruh iz krušne peći, što je novitet ovogodišnjeg uprizorenja, zajedno s potokom i slapom kojega su organizatori izradili u centru Svetog Lovreča.

 • 30.12.2018.

  Fragile

  Izložba

  Izložba lutaka inspiriranih modom poznate hrvatske dizajnerice Matije Vuice rezultat je suradnje skupine umjetnika koji su kreirali jedinstveno djelo, osmišljeno upravo za ambijent hotela Adriatic. Matija Vuica je lutke odjenula u replike svojih poznatih couture haljina rađenih od vrhunskih materijala te inspirirana svijetom bajki iz prošlosti. Viktor Drago, umjetnički direktor ovog projekta, za svaku je lutku kreirao posebnu scenografiju, odnosno kulise, koje će dočarati svijet između granica sna i jave. Dizajner Boris Ružić dodatno je oplemenio izložbu svojim cvjetnim instalacijama. Svi eksponati izloženi su u otvorenom transportnom pakiranju kako bi se što jače predočila njihova krhkost i nestvarnost.

  Zanimljivo je da je za izradu svake lutke - od njezinog oblikovanja iz ručno rađene keramike, dodavanja detalja poput prirodne kose prilagođene svakom modelu i make up-a - venecuelskog kazališni lutkar, Patricio Alejandro, utrošio više od dvadeset sati.

  Desetak lutaka visine 60 centimetara bit će postavljene u svim prostorima hotela, uključujući hodnik sa stepenicama i jednu gostinjsku sobu. Postav lutaka ujedno je najava za ekskluzivnu modnu reviju „Once upon a time“ koja će se 30. prosinca održati kao dio novogodišnjeg programa hotela Monte Mulini. Naime, lutke su obučene u haljine Matije Vuice iz kolekcije „Mulini Capsule Collection“, a iste će nositi i modeli na reviji. „Radujem se divnoj proslavi kraja godine, prekrasnom interijeru, druženju i pripremama za ulazak u novu godinu! Osim toga, predstaviti kolekciju u novom okruženju, novom gradu i pred novom publikom, uvijek izaziva adrenalin i uzbuđenje, kao da je prvi put. Kraj godine za poželjeti“, izjavila je na otvorenju izložbe dizajnerica Matija Vuica.


  Uz posjet izložbi, građani i gosti Rovinja moći će kušati i jela koje je chef Nikola Hrelja sa svojim timom osmislio posebno za ove svečane adventske dane. Za svaki tjedan osmišljen je novi prigodni meni.

 • 31.12.2018.

  Doček Nove Godine na Forumu

  Koncerti

 • 31.12.2018.

  Goodbye 2018

  Muzika i zabava

 • 31.12.2018.

  Doček Nove Godine

  Koncert: Zdravko Čolić

  Provedite najluđu noć u godini i dočekajte Novu 2019. godinu u predivnom Poreču uz vječnog romantičara Zdravka Čolića...

  Poreč se veselo priprema za doček Nove godine! Za svoje goste i sugrađane, turistički biser zapadne obale Istre oblači svečano blagdansko ruho i poziva sve na nezaboravno silvestarsko veselje. Posjetitelje koji se odluče provesti najluđu noć u godini u gradu mozaika u Novu će 2019. godinu uvesti vječni romantičar Zdravko Čolić.

 • 31.12.2018.

  Doček Nove godine

  Najluđa noć u godini u Rovinju biti će u znaku popularne zagrebačke grupe Prljavo kazalište. Publiku će prije njihovog nastupa zagrijati i zabaviti Party band. Osim glazbenog dijela na programu je atraktivan vatromet koji će točno u ponoć zabljesnuti nad Rovinjom.

  Novogodišnji program na trgu praćen je gastronomskom ponudom nekolicine rovinjskih ugostitelja u sklopu Rovinjskih zimskih delicija ali i Udruge Kuća o batani sa tradicionalnom ponudom jela u sklopu Blagdana u kući batane.

  Program:
  21:30 Party band
  23:00 Prljavo kazalište
  24:00 Vatromet
  00:10 Prljavo kazalište
  ...         Party band

Izvor: www.istra.hr